Jaký materiál si vyberete?


Bambus, modal, mikro bavlna, organická BIO bavlna nebo 100% česaná bavlna ? 

Stále se nemůžete rozhodnout, který materiál by byl právě pro Vás ten nejvhodnější? Materiály Vám trošku přiblížíme, aby jste měli již jasno.


 

Česaná bavlna 100%

Na rozdíl od obyčejných a laciných ručníků, které málo nebo skoro vůbec nesají vlhkost a jsou na dotek tvrdší, je klasická froté 100% česaná bavlna jemná jako pírko a i po několika vyprání je stále kvalitní. Vyrábí se z egejské bavlny: charakteristika této rostliny je, že má velmi dlouhé vlákno. Bavlna se češe na moderních strojích a použijí se pouze jemná vlákna. Během tohoto procesu však vznikne pokaždé určitý odpad. Z tohoto odpadu se často vyrábí nekvalitní ručníky a osušky, které ani Vám neposkytnou pohodlí při kontaktu s pokožkou, jelikož jsou velmi hrubé a nesají tak dobře vlhkost.

Bambus

Chcete se cítit vyjímečně a zažít pocit luxusu? Zvolte bambusové vlákno, které je vysoce kvalitní a přirozeně antibakteriální po celou dobu své životnosti. Určitě jste již slyšeli, že bambusové vlákno je vhodné pro alergiky a pro pacienty s atopickým ekzémem.


Mikro bavlna (Mikrovlákno / Micro Cotton)

Jak vlastně vzniká mikrovlákno? Tak, že při tkaní stoprocentní česané bavlny se do těchto bavlněných nití přidává i vlákno PVA. Výsledkem je, že župany jsou hřejivé ale zároveň velmi hebké a lehké. Výhoda mikrobavlny je, že je výrazně jemnější než klasická bavlna, ale oproti bavlně lépe saje vlhkost a také mnohem rychleji schne.

 

Organická BIO bavlna

Záleží Vám také na životním prostředí?  Při pěstování organické BIO bavlny se nepoužívají chemické preparáty, žádné hnojiva nebo jiné podpůrné přípravky. Při výrobě a barvení této látky je kladen stejný důraz na to, aby  zde nebyla chemická příměs.Tento ekologicky nezávadný způsob výroby je velice kvalitní a šetrný k životnímu prostředí a také k Vaší pokožce.


Modalové vlákno

Modal je speciální moderní tkanina aneb přírodní vlákno, které je vyrobené ze stoprocentní celulózy. Ta se získává z bukového dřeva. Ručníky z modalu jsou vysoce měkké a jejich přirozený decentní lesk nevymizí ani po mnohočetném vyprání. Při dotyku se Vám bude zdát, že leží před Vámi jemné luxusní hedvábí. Modalové ručníky jsou velice praktické a mají až o 50 % vyšší savost oproti klasické bavlně. Mají vyšší smyčku, a proto jsou plnější a načechranější. Modal rychle schne, což je další příjemná a užitečná vlastnost.

Žádné komentáře:

Okomentovat

Luxusní župany, ručníky, pyžama a povlečení

Značka Soft Cotton, to je záruka harmonie, luxusu a mimořádné péče o Vaši pokožku. Ručníky, osušky, župany a další zboží zajišťují maximální pohodlí, vysokou kvalitu, šetrný přístup k Vaší pokožce. Tradice značky Soft Cotton sahá do roku 1987. Základem jsou tkaniny a textury z té nejlepší česané egejské bavlny. Vše děláme s přesvědčením, že si zasloužíte mimořádnou péči, komfort a pohodlí... více
Uložit

Oblíbené články a nabídky

Soft Cotton Vám přináší kvalitní župany, ručníky, dámská pyžama a povlečení vyrobené z nejlepší 100% česané bavlny nebo bambusového vlákna.

Soft Cotton

Luisa Moretti