Jak vybělit dříve bílé prádlo?.. Aneb bělost, kterou si bílé prádlo zaslouží


Bělost, kterou si bílé prádlo zaslouží




Udržet bílé prádlo stálé bílé bývá občas oříšek.. Zkoušíte jeden bělící přípravek za druhým a stále jste nedosáhli požadovaného výsledku.. 

Pak zapomeňte na předražené chemické přípravky a dejte na osvědčené rady našich babiček.





 

Jak na to? ..

V první řadě je třeba předcházet zabarvení prádla. Je třeba důsledně třídit prádlo před praním a dbát nejen na barevnost, ale také na materiál, ze kterého je textil vyrobený. Oddělujte hlavně přírodní tkaniny od umělých materiálů, protože bavlněné vám pohltí i špínu ze syntetických tkanin. 

Pokud se snažíte bílé prádlo vybělit pomocí nadměrného užití pracího prášku, tak pozor! Příliš mnoho pracího prášku může způsobit, že zůstane ve tkanině a to dokonce i po praní a řádném máchaní. To pak způsobí to, že je prádlo drsné, nepříjemné na dotek..  Pozor také na běliče prádla na chlórové bázi. Prádlo sice vybělí, ale pokud se suší na slunci, tak časem zežloutne a problém se opakuje..  


Jak tedy dosáhnout toho, aby prádlo zůstalo i po několika vyprání sněhově bílé?....




Jedlá soda


Skvělý pomocník při bělení prádla je jedlá soda nebo kypřicí prášek. Pravidelné užívání jedlé sody během praní zajistí, že vaše prádlo bude udržovat přirozeně bílou barvu. Stačí nasypat 1 sáček přímo do bubnu spolu s práškem na praní, pak už jen stačí zapnout pračku tak, jak jste zvyklí. Výsledek se dostaví, avšak nečekejte okamžité vybělení hned po prvním praní, proceduru je nutno opakovat.




 

Bílý ocet


Vaše prádlo už není tak skvostně bílé, jako když jste si jej koupili anebo dokonce zašedlo?

Nežádoucí a velmi častý problém bývá zešednutí, které může být způsobeno tvrdou vodou.... Pokud chcete oživit bílou barvu vašeho prádla a zároveň změkčit příliš tvrdou vodu, tak světe div se, stačí mít doma připravený ocet. Nejen že vašemu prádlu dodá opět bílou barvu, ale bude i jemné a krásně měkoučké. Na barevné prádlo stačí obyčejný ocet, na bílé prádlo doporučujeme použít bílý ocet. Ocet má navíc výborné desinfekční účinky, takže určitě doporučujeme!




 
 
Citrónová šťáva, plátky citrónu



Pomocník, který nejen vybělí, ale také provoní.. 

Výborné bělicí účinky má i citrónová šťáva (či plátky citrónu). Doporučujeme přidávat 100 ml citronové štávy nebo plátky z jednoho citronu k prádlu. Je skutečně potřeba citron přidávat jen do pračky a nenechat zaschnout. Budete překvapeni, jak bude vaše prádlo provoněné a zářivě sněhobílé jako z reklamy.























Žádné komentáře:

Okomentovat

Luxusní župany, ručníky, pyžama a povlečení

Značka Soft Cotton, to je záruka harmonie, luxusu a mimořádné péče o Vaši pokožku. Ručníky, osušky, župany a další zboží zajišťují maximální pohodlí, vysokou kvalitu, šetrný přístup k Vaší pokožce. Tradice značky Soft Cotton sahá do roku 1987. Základem jsou tkaniny a textury z té nejlepší česané egejské bavlny. Vše děláme s přesvědčením, že si zasloužíte mimořádnou péči, komfort a pohodlí... více
Uložit

Oblíbené články a nabídky

Soft Cotton Vám přináší kvalitní župany, ručníky, dámská pyžama a povlečení vyrobené z nejlepší 100% česané bavlny nebo bambusového vlákna.

Soft Cotton

Luisa Moretti