Rady a tipy - aby byly ručníky měkké a voňavé


Možná to i vy znáte,  perete , sušíte, žehlíte, a ty krásné froté ručníky, na jejichž měkkost jste se při koupi tolik těšili, nikde. Jsou z nich drsné a málo nasákavé barevné dekorace do koupelny.

http://www.softcotton.cz/vera
Froté ručníky VERA

Jen máloco se vyrovná dobrému pocitu po teplé koupeli či sprše, když se zavinete do měkké froté osušky. Ne vždy se však podaří froté ručníky udržet "v dobré kondici". Přinášíme vám několik tipů, jak docílit, aby vaše ručníky byly příjemné a měkké.
  • Před prvním praním si pozorně přečtěte štítek na ručníku.
  • Správná péče začíná ještě před prvním použitím, kdy je třeba ručník vyprat společně s jiným stejně barevnou prádlem, a to nejlépe na čtyřicet stupňů, aby se vlákna zatáhly. Při prvních praních se z tmavých ručníků odstraňuje přebytečné barvivo.
  • Ručníky perte v pračce vždy při doporučené teplotě.
  • Raději než prášek na praní použijte gel.


Co dělat, pokud jsou ručníky drsné a hrubé

I když to zní paradoxně, největší chybou při praní ručníků je přidávání aviváže do máchání. Působením aviváže se vlákna "přilepí" k sobě a ručník už nebude nikdy takový heboučký a nadýchaný jako předtím.


Sušení ručníků

Ideální je sušit ručníky v sušičce. Sušení ale nenastavujte na extra vysoké teploty, protože může dojít k přehřátí vlákna, která se může poškodit. Pokud sušičku nemáte, nevadí. Ale pozor, ručníky nikdy nesušte na horkých radiátorech. Vlákna se polámou a ručník se poškodí.


Nepříjemný zápach

http://www.softcotton.cz/deluxe
Modalové ručníky DELUXE
Nikdo nemá rád páchnoucí ručníky, a to hlavně po tom, co se právě osprchoval . Pokud vyprané ručníky nepříjemně páchnou , zkuste je nejprve vyprat v opravdu horké vodě spolu s 1 až 2 šálky octa, a pak je ještě jednou vyperte obvyklým pracím prostředkem.

Pokud se chcete vyhnout páchnoucímu ručníku, po použití je třeba vždy zavěsit tak, aby dobře vyschly.


Ručníky špatně sají vlhkost

Malá absorpce - to je nekonečný problém levných ručníků, které nejsou vyrobeny z kvalitní česané bavlny. Nejlepší volba je egejská nebo egyptská česaná bavlna.


Aby ručník nedráždil pokožku

Při praní ručníků to s množstvím pracího prostředku nepřehánějte. Velkorysé dávkování pracího prostředku je častou chybou hospodyněk. Vždy postupujte podle doporučeného dávkování. Větším množstvím pracího prostředku nejenže prádlo lépe nevyperete, ale stojí vás to více peněz. Navíc, pokud nemáte pračku se speciálním programem, který vyhodnocuje kvalitu vypouštěné vody, a pokud v ní objeví špínu nebo prací prostředek, přidává další máchání, prací prášek nebo gel zůstane na ručnících. Na látce zůstanou usazeniny a froté zůstane tuhé a vybledlé. Zároveň také prací prostředek zachycen na ručníku může dráždit pokožku.
Použití příliš malého množství pracích prostředků však zase naopak může způsobit odvápnění vody, což by se projevilo ztrátou měkkosti froté.


Co dělat, aby ručníky nebledli?

Pokud chcete, aby ručníky byly stále stejně barevné , přidejte do prvního praní společně s pracím prostředkem i 1 až 2 šálky octu.

Při praní barevných froté ručníků nepoužívejte silné bělidla , jedině pokud jsou bílé. Pokud je však na ručníku uvedeno, že není vhodné použití chlorového bělidla, nepoužívejte ho, protože i některé bílé ručníky mají povrchovou úpravu, která by neměla být bělená. Může to časem oslabit vlákna a způsobit, že ručníky budou méně nasákavé.
http://www.softcotton.cz/micro-Cotton
Mikro ručníky MICRO COTTON


Dobrá rada na závěr:

Froté nežehlete ! Žehlením se očka přitlačují a materiál ztrácí původní sametový vzhled, jakož i schopnost absorbovat vodu.

Žádné komentáře:

Okomentovat

Luxusní župany, ručníky, pyžama a povlečení

Značka Soft Cotton, to je záruka harmonie, luxusu a mimořádné péče o Vaši pokožku. Ručníky, osušky, župany a další zboží zajišťují maximální pohodlí, vysokou kvalitu, šetrný přístup k Vaší pokožce. Tradice značky Soft Cotton sahá do roku 1987. Základem jsou tkaniny a textury z té nejlepší česané egejské bavlny. Vše děláme s přesvědčením, že si zasloužíte mimořádnou péči, komfort a pohodlí... více
Uložit

Oblíbené články a nabídky

Soft Cotton Vám přináší kvalitní župany, ručníky, dámská pyžama a povlečení vyrobené z nejlepší 100% česané bavlny nebo bambusového vlákna.

Soft Cotton

Luisa Moretti