Sanitární keramika do koupelny

Jak mít luxusní, ale přesto praktickou koupelnu

Možná si myslíte, že luxus a praktická stránka koupelny nejdou skloubit dohromady. Nenechte se však zmýlit. Můžete si jednoduše a celkem rychle vytvořit ideální koupelnu, která bude splňovat všechny vaše požadavky, a navíc bude skvěle vypadat. Inspirujte se ověřenými tipy, které z vaší koupelny udělají dokonalé místo k odpočinku a relaxaci.

Základní plán koupelny
Prvním krokem je rozmyslet si, co vše v koupelně chcete a potřebujete. Někteří dávají přednost koupelně, která je spojená s toaletou, jiní mají raději dvě oddělené místnosti. Určete také prostor, který máte vyhraněný pro koupelnu. Dalším krokem je rozmyslet se, zda chcete mít sprchový box i vanu nebo jen jednu z těchto možností. Při výběru toalety můžete zvolit závěsné nebo vbudované WC. Někdo se neobejde bez bidetu a jiní preferují také pisoár. To, jak bude vaše koupelna vypadat, je hlavně na vás.

Na co si dát pozor
Pokud chcete, aby vaše koupelna nebyla přeplácaná a opravdu působila nejen prakticky, ale také luxusně, vždy se soustřeďte na jeden, maximálně dva prvky v tomto prostoru. Může se jedna například o rohovou vanu, která bude tím hlavním, na co chcete v koupelně upozornit. Nebo to může být masážní sprcha, která bude opravdu luxusním a dominantním prvkem koupelny. Známkou luxusu je také dostatečný prostor, a ten lze šikovně vytvořit i v malé koupelně, například pomocí zrcadel nebo vhodně zvolených světel.
Výběr umyvadla
Při výběru umyvadla do koupelny se rozmyslete, kolik máte prostoru a zda není vhodné například dvojité umyvadlo, u kterého se nebudete muset mačkat s partnerem nebo se o něj přetahovat s dětmi. Takové umyvadlo vám ušetří nejen čas, ale také nervy.

Sprchový kout nebo vana
Otázka, zda si pořídit vanu nebo sprchový kout je jedna z nejtěžších, jaké si můžete položit. V ideálním případě by lidé chtěli mít obojí. Často jim to však místo nedovolí. Buď volte kompromis a pořiďte si menší vanu a sprchu, nebo si vyberte jen rohovou vanu, kde se dá pohodlně sednout a osprchovat. Sprchu pak jistě oceníte v pokročilém věku, kdy se vám do vany bude mnohem hůře vcházet.

Dostatečné osvětlení
Vhodné osvětlení dokáže dát koupelně úplně jiný ráz. Ideální je, pokud máte v koupelně okno a osvětlení je zde tak přirozené. Pokud však nemáte možnost denního světla, pořiďte si stropní svítidlo nebo nástěnné světlo. Skvělým nápadem jsou také světla, která jsou vbudovaná do zrcadlových skříněk.

Originální design a vzhled
Samozřejmostí je také koupelnový nábytek - ten volte tak, aby hezky ladil s ostatními prvky prostoru. Nezapomeňte také na vhodné doplňky, ať už máte rádi nerezové dekorace nebo například proutěnou výbavu, vždy dbejte na to, aby vaše koupelna byla osobitá a originální. Budete zde trávit dost času a toto místo by mělo být příjemnou oázou klidu a pohody.


Jen v příjemně vypadající koupelně, která bude i praktická, se vám bude skvěle odpočívat a opravdu se zde uvolníte.

Žádné komentáře:

Okomentovat

Luxusní župany, ručníky, pyžama a povlečení

Značka Soft Cotton, to je záruka harmonie, luxusu a mimořádné péče o Vaši pokožku. Ručníky, osušky, župany a další zboží zajišťují maximální pohodlí, vysokou kvalitu, šetrný přístup k Vaší pokožce. Tradice značky Soft Cotton sahá do roku 1987. Základem jsou tkaniny a textury z té nejlepší česané egejské bavlny. Vše děláme s přesvědčením, že si zasloužíte mimořádnou péči, komfort a pohodlí... více
Uložit

Oblíbené články a nabídky

Soft Cotton Vám přináší kvalitní župany, ručníky, dámská pyžama a povlečení vyrobené z nejlepší 100% česané bavlny nebo bambusového vlákna.

Soft Cotton

Luisa Moretti