Dekorace

10 tipů, jak si zútulnit svůj domov

Domov je místo, ze kterého má být cítit příjemná a útulná atmosféra. Mnohdy stačí pár malých změn nebo doplňků a vaše bydlení rázem získá nový náboj. Inspirujte se tipy a nápady, které dokážou z obyčejného prostoru vytvořit originální a lákavé bydlení.

1) Nebojte se své bydlení ozdobit obrazy. Může se jednat o vaše výtvory, o obraz, který vám namaloval kamarád nebo blízký člověk, případně můžete pořídit obraz od umělce. Velmi časté jsou také obrazy slavných malířů nebo jejich reprodukce. Nebojte se ani originálních a abstraktních obrazů.

2) Vpusťte do svého bydlení barvy. Zapomeňte na chladné tóny, a pokud máte jen bílé zdi, tak si pořiďte alespoň barevné závěsy, polštáře, přehozy a další doplňky, které vaše bydlení oživí. Nebojte se ani barevného nábytku nebo opravdu větších barevných dekorací, které budou ústředním motivem místnosti. Zajímavým nápadem je také jedna barevná stěna v místnosti, která dokáže s prostorem udělat opravdové divy.

3) Nejvhodnějším osvětlením, které zajistí intimní a příjemnou atmosféru jsou stolní lampy a také vonné svíčky. Nebojte se aroma lampiček, které jsou praktickým a mnohdy také designovým kouskem. Do obýváku i do ložnice pořiďte vhodné skleněné svícny a zapalte si jednou za čas svíčky. Uvidíte, jak se vám bude v tomto útulném prostoru mnohem lépe bydlet.

4) Nebojte se bytových dekorací. Ať už si vyberete sošky, které o vás něco vypovídají nebo oblíbené zvonkohry, popřípadě jiné dekorace, které mají za úkol vytvořit příjemný a zabydlený prostor. Vždy však vybírejte tak, aby celkový prostor vypadal uspořádaně, nepřeplácaně a přirozeně.

5) Pokud máte v bytě nebo domě místnost, která je chladná a působí jaksi neútulně, neváhejte, chopte se příležitosti a vytvořte z ní nejoblíbenější kout příbytku. Prostor můžete vyšperkovat například příjemnými polštářky, dekou, do rohu můžete umístit velké a prostorné křeslo, přidat pár knížek a také květin. Uvidíte, že i z takového tmavého koutu vytvoříte naprosto odlišný a najednou opravdu pohodlný prostor.

6) Nezapomínejte ani na fotografie. Zvolte netradiční dekory a designy rámečků, které můžete společně s oblíbenými fotografiemi umístit na zeď, krb nebo třeba skříňku. Můžete si také vytvořit něco jako rodokmen na zdi, uvidíte, že originální ztvárnění bude z vašeho bydlení rychle a jednoduše dělat opravdový hřejivý domov.

7) Přehozy, deky, chlupaté předložky a barevné polštáře s nevšedními potisky, udělají z vašeho bytu oázu klidu a odpočinku. Nebojte se kombinovat různé materiály a střihy. Vždy však myslete na to, že méně je někdy více.

8) Pokud chcete opticky zvětšit prostor a získat tak dojem většího bytu nebo pokoje, skvělým typem jsou zrcadla. Zrcadla dokážou obytný prostor změnit k nepoznání. Vyzkoušejte!

9) Pozvěte do svého domova také květiny. Ať už dáte živé květiny na stůl do originální vázy, nebo třeba vytvoříte vazbu ze sušených květin, vždy volte kreativní květináče, keramické skleněné dózy nebo vázy, které budou něčím výjimečné.


10) Kromě dekorací a vhodných doplňků můžete byt dozdobit běžnými věcmi, které používáte. Mezi takové patří například knihy, časopis otevřený na zajímavé straně nebo spousta dalších věcí, které vypovídají o tom, že tady v tomto místě opravdu bydlíte.

Žádné komentáře:

Okomentovat

Luxusní župany, ručníky, pyžama a povlečení

Značka Soft Cotton, to je záruka harmonie, luxusu a mimořádné péče o Vaši pokožku. Ručníky, osušky, župany a další zboží zajišťují maximální pohodlí, vysokou kvalitu, šetrný přístup k Vaší pokožce. Tradice značky Soft Cotton sahá do roku 1987. Základem jsou tkaniny a textury z té nejlepší česané egejské bavlny. Vše děláme s přesvědčením, že si zasloužíte mimořádnou péči, komfort a pohodlí... více
Uložit

Oblíbené články a nabídky

Soft Cotton Vám přináší kvalitní župany, ručníky, dámská pyžama a povlečení vyrobené z nejlepší 100% česané bavlny nebo bambusového vlákna.

Soft Cotton

Luisa Moretti